In acest weekend incepe cea de-a doua editie a Festivalului de Jazz, pe scena Teatrului National timisorean urmind sa urce multi muzicieni care au facut istorie.
Intre 30 noiembrie si 2 decembrie, Fundatia Culturala „Jazz Banat“, organizatorul deja traditionalului Festival de Jazz de la Garina, va indrepta reflectoarele spre scena Teatrului National din Timisoara. Pentru 35 de lei pe noapte, biletele putind fi cumparate si din Bucuresti, amatorii de jazz mai nou sau mai vechi, autohton sau nu vor avea de unde alege.

Deschiderea festivalului va intra in atributiile jazzmanilor din Romania, astfel ca Horea Crisovan&Mega+Bend, respectiv trioul Decebal Badila vor fi primii care vor face exercitii de jazz. Fara indoiala, invitatul spectaculos al serii de vineri va fi Stephan Micus. Muzician si compozitor de origine germana, Micus si-a construit un stil cosmopolit, in sensul in care a studiat, de la inceputul carierei si pina astazi, muzicile traditionale din America de Sud, Japonia, India sau alte tari indepartate, combinind influentele specifice acestor zone cu improvizatia si cu educatia sa de muzician european.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.