Circulatia din centrul Bucurestiului a fost paralizata de restrictiile impuse de repetitiile pentru parada militara de 1 Decembrie. Chiar si unul dintre tancurile de defilare a fost blocat in trafic in zona 1 Mai.
Sub pretextul repetitiilor pentru defilarea de Ziua Nationala, bucurestenii au primit ca supliment „de viteza" pe acest an inca trei zile de blocaje rutiere. Ieri a fost prima zi de trafic restrictionat pe Kiseleff, maine este a doua, iar sambata este ultima zi de calvar pentru soferii care au treaba in zona centrala a Capitalei. Rutele ocolitoare propuse nu fac decat sa amplifice aglomeratia, pentru ca pe multe dintre arterele adiacente zonei centrale se lucreaza la reabilitarea strazilor.

Repetitiile pentru parada militara au mutat traficul de pe Kiseleff spre Dorobanti, Mihalache, Floreasca si chiar Stefan cel Mare. De la prima ora si pana la ora 13.00, circulatia a fost inchisa de la Piata Presei pana in Piata Victoriei. Astfel, ieri, in jurul orei 11.00, strazile din apropierea Arcului de Triumf erau de neutilizat. Soferii care s-au bazat pe scurtaturi au devenit victimele propriilor artificii.

„Am vrut sa ies pe Clucerului. Erau parca toate masinile din Bucuresti printre strazi. Sa nu mai spun de autocare si microbuze parcate", a spus Sandu Doroftei, sofer de taxi. Rutele ocolitoare indicate de politie si primarie au fost inutile din cauza santierelor de pe strazi. Este vorba de Stefan cel Mare, de Floreasca si chiar de zona Baneasa, unde sunt lucrari de asfaltare.

„Daca stiau ca au defilare, de ce nu au inchis doua ore santierele sa duca utilajele de pe sosea. Abia se strecoara masinile printre tractoare si masinariile astea de asfaltat", s-a plans Grigore Tudor, sofer pe o autoutilitara de marfa.

„O data pe an" Municipalitatea motiveaza simplu nebunia din trafic: „O data pe an este Ziua Nationala a Romaniei. Este o defilare militara. Trebuie sa oferim conditii sa o pregateasca pentru ca in fiecare an au lucruri diferite, tehnica diferita", a explicat viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.