La Spitalul Municipal din Medias este in plina desfasurare o ancheta, dupa ce saptamana trecuta unei femei i-a fost administrat sange din grupa AB4, in conditiile in care pacienta avea grupa A2, transmite NewsIn.

Femeia s-a internat la spital saptamana trecuta, dupa ce medicul de familie a diagnosticat-o cu o anemie cronica. Ea a fost internata la sectia de interne unde in aceeasi seara i s-a recoltat sange pentru efectuarea analizelor. "Asistenta a determinat grupa si a fost observata de inca o asistenta. La ora aceea s-a constat ca era AB4. Ulterior, dupa-amiaza, nu s-a facut nici o transfuzie masiva, doar cateva picaturi de sange, cativa mililitri. S-a redeterminat si s-a constat ca e A2", a declarat Dorin Igna, director medical Spitalul Municipal din Medias.

Conducerea spitalului a inceput o ancheta pentru a afla cine se face vinovat de transfuzia eronata. Familia pacientei a fost revoltata de situatia creata si cere acum sa se faca dreptate. Daca se va demonstra in urma anchetei ca asistenta care a efectuat analiza pentru stabilirea grupei sanguine, aceasta va fi sanctionata. Cea mai usoara sanctiune pe care o poate primi asistenta este un avertisment, dar se poate ajunge chiar si la desfacerea contractului de munca.

Femeia careia i s-a administrat o transfuzie gresita este in continuare inetrnata la Spitalul Municipal din Medias dar starea ei este buna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.