Bolile transmisibile precum SRAS, gripa aviara sau Dengue sunt riscurile la care se expun lucratorii din UE, din cauza evaluarii slabe a riscurilor biologice la locul de munca si a preventiei, mentioneaza raportul "Observatorul European al Riscurilor"
"Pericolele biologice raman deseori subestimate, desi acestea pot fi foarte daunatoare", a declarat Jukka Takala, directorul Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, din care face parte integranta "Observatorul European al Riscurilor" (ERO). Acesta apreciaza ca previziunile expertilor ERO identifica riscuri biologice noi si tot mai numeroase legate de securitatea la locul de munca.

Se estimeaza ca 320.000 de lucratori din intreaga lume mor in fiecare an din cauza bolilor transmisibile aparute din cauza riscurilor biologice legate de virusuri, bacterii, insecte sau animale. Desi majoritatea deceselor se produc in tarile in curs de dezvoltare, in jur de 5.000 de lucratori cad victime in UE. Femeile sunt mai expuse decat barbatii


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.