Casa de Asigurari de Sanatate se asteapta la o avalansa de cereri dupa ce pacientii au aflat despre posibilitatea de a se opera in UE fara sa plateasca sume suplimentare.
Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS) se asteapta la cresterea cererilor pentru formularul E 112, care permite tratarea in strainatate a pacientilor asigurati care nu pot fi operati in timp util in Romania. Bugetul propus pentru 2008 pentru aceste operatii este de 17 ori mai mare decit cel din 2007, au anuntat oficialii CNAS. Anul acesta, numarul cererilor inregistrate a fost redus, in special pentru ca nici pacientii, nici medicii nu stiau de aceasta posibilitate, care ar fi facut inutile aproape toate apelurile la donatii umanitare.

Pina pe 20 noiembrie 2007 s-au eliberat, de la inceputul anului, peste 1.000 de formulare, insa doar 84 de dosare au fost aprobate, pentru ca restul nu ar fi avut documentatia completa. Doar 14 dosare au fost decontate, cheltuindu-se aproximativ 235.000 de euro pentru aceste cazuri. Bugetul total pentru 2007 alocat decontarilor pentru interventiile in strainatate realizate pe baza formularului E 112 este de 20 de milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.