Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM) a amenintat, ieri, ca, de la 1 mai, vor sista livrarile catre spitale. Cele 45 de firme ale Asociatiei, care asigura 85% din necesarul de produse medicale la nivel national, "nu mai vor sa piarda bani in fiecare zi", au afirmat reprezentantii Asociatiei. Conducerea AFPM si-a exprimat ingrijorarea fata de sansele de respectare a Protocolului incheiat in 9 martie a.c. cu Ministerul Sanatatii, conform caruia datoriile de 1.000 miliarde de lei, din 2003 si 2004, vor fi achitate pana la 30 aprilie 2005.

"Ministrul sanatatii ne-a anuntat deja ca plata arieratelor va fi intarziata pentru ca nu sunt fonduri si ca este necesara o esalonare. Noi nu suntem de acord si daca la sfarsitul lunii aprilie nu ni se vor plati integral banii, spitalele nu vor mai primi nimic pe datorie", a declarat Cristian Hotoboc, presedintele AFPM.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.