Dupa ce a spus ca poate negocia eliberarea celor patru ostatici din Irak, in schimbul a patru milioane de dolari, controversatul om de afaceri Omar Hayssam a disparut. Afaceristul apropiat PSD a plecat de la locuinta lui din Bucuresti si nu mai raspunde pe nici unul dintre cele trei telefoane mobile ale sale. Faptul ca Marie-Jeanne Ion neaga, pe inregistrarea difuzata de Al-Jazeera, ca rapitorii ar fi formulat vreo pretentie in schimbul ei si al celorlalti trei sechestrati confera inca mai putina credibilitate afirmatiilor lui Hayssam.

Vila lui Omar Hayssam de pe Strada Girlei este protejata nu numai de porti metalice inalte, ci si de angajatul unei firme private de paza, care patruleaza prin fata locuintei. Ieri, la orele amiezii, pe trotuarul din fata locuintei se afla parcat un autoturism Opel, albastru inchis, cu numar B-69-CTY, care apartine probabil societatii City Center, parte a unui grup de firme coordonat de Hayssam.

Paznicul locuintei ne-a spus ca Adela Omar, sotia irakianului, nu vrea sa primeasca pe nimeni si nu doreste sa discute cu ziaristii. Pentru a ne convinge ca asa stau lucrurile, barbatul a sunat la interfon citeva zeci de secunde, insa nu a raspuns nimeni.
Pe trotuar mai erau si doi copii, de vreo zece ani. Baiatul se juca cu un pistol de jucarie si fetita se plimba cu un zmeu de hirtie pe strada.

Dupa anumite surse, Omar Hayssam ar fi parasit Bucurestiul in urma cu doua zile si s-ar fi dus intr-una dintre statiunile de pe Valea Prahovei. Acum patru zile, arabul s-a externat de la Spitalul "Alexandru Obregia", unde a fost tratat trei luni pentru o afectiune cronica.

A pretins ca negociaza

Omar Hayssam a sustinut, in cursul zilei de marti, ca ar fi primit intermediari ai rapitorilor care solicitau patru milioane in schimbul eliberarii lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si a lui Mohammad Munaf, insotitorul si finantatorul de origine araba al celor trei jurnalisti romani. Ulterior, "Evenimentul zilei" si alte publicatii au revelat legaturi de prietenie cu senatorul PSD Ion Vasile, tatal jurnalistei Marie-Jeanne Ion. Pe de alta parte, Hayssam se afla in relatii de afaceri cu Mohammad Munaf.

Unele dintre scenariile realizate in decursul saptaminii interpretau ca rapirea celor patru s-ar fi produs ca urmare a unei rafuieli intre oamenii de afaceri de origine araba.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.