Au ucis, au iubit, au trait frica si extazul. Pentru ca au citit. Si pentru fictiune, si pentru non-fictiune, romanii au aratat anul acesta acelasi interes.
Asa se explica cum in topul celor mai citite carti ale anului 2007 se regaseste Mircea Cartarescu (trilogia „Orbitor”), alaturi de Umberto Eco („Istoria uratului”) si Peter Collett („Cartea Gesturilor”).

La mare cautare in acest an raman volumele de psihologie practica. Cel mai bun exemplu este Peter Collett, cu „Cartea Gesturilor”. Cu toate ca preturile nu le transforma in achizitii tocmai accesibile, romanii sunt convinsi ca o cheltuiala de 20-40 de lei poate fi o investitie numai buna pentru ei. „Nu am timp prea mult sa citesc”, ne-a declarat Maria-Roxana, 27 de ani. „Asa ca prefer ceva care sa ma ajute sa ma perfectionez. Eu aleg cartile ce dau sfaturi legate de modul in care sa te porti si ce atitudine sa ai in anumite situatii. Si in acest an majoritatea cartilor pe care le-am luat sunt din aceasta categorie”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.