Omenii de la sate sunt interesati doar de cum vor trece iarna si de drama Elodiei. Alegerile pentru Parlamentul European si referendumul national din 25 noiembrie sunt o mare necunoscuta, mai ales pentru taranul roman.
Oamenii nu stiu aproape nimic despre candidati, unde vor ajunge cei alesi si ce atributii vor avea.
Multi dintre satenii bihoreni nu cunosc faptul ca Romania are deja delegati in Parlamentul European, iar unii habar nu au despre rolul lor. Altii, in schimb, nici nu vor sa auda despre „UE si despre parlamentul lor". „Eu nu vreau niciun UE, ca ne-o luat palinca si ne-o pus taxe mari pe masini", a declarat Ioan Trip, din Ceica.

In satul Vadu Rosca, comuna Vanatori, judetul Vrancea, refacut dupa inundatii de catre Gigi Becali, oamenii stau inca in cumpana daca sa-l trimita sau nu pe latifundiar la Bruxelles. "Daca nu vom primi pana in alegeri actele de donatie pe case, nu mergem la vot. In caz contrar, localnicii nici nu vor iesi din case", a spus Aurel Novaci. Fapt inedit, la Bolotesti, comuna natala a lui Ion Cristoiu, taranii cunosc numele unuia dintre candidatii pentru Parlamentul European.

Este vorba despre deputatul PSD Cristian Dumitrescu, singurul care a facut o campanie agresiva din casa in casa. Si la Campuri, comuna natala a lui Mos Ion Roata, exista dezinteres fata de aceste alegeri. "Oamenii sunt satui de minciuni. Nu vrem sa punem stampila pe unul pe care nici nu-l cunoastem, pentru a-l trimite in boierie", a declarat carciumarul localitatii, Ion Pogan, zis Minu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.