Cea de-a XI-a editie a Festivalului Filmului Francez se anunta una bogata.

Intre 26 noiembrie si 2 decembrie va fi prezentata o selectie de 31 de filme, 20 fiind premiere pe piata din Romania. Dupa Bucuresti, festivalul va ajunge anul acesta si la Iasi, Cluj si Timisoara.

Pelicula de animatie „Persepolis", a regizoarei iraniene Marjane Satrapi, castigatoare a marelui premiu al juriului la Cannes 2007, va deschide, marti, Festivalul Filmului Francez. Spectacolul de gala va avea loc la Cinema Pro, in prezenta actritei Annelise Hesme si a scenaristului si scriitorului Philippe Claudel, laureat al Premiului Goncourt des Lyceens din acest an.

Evenimentul, structurat pe sase sectiuni - „Avant-premieres", „Gros Plan", dedicata actritei Ludvine Sagnier, o retrospectiva Olivier Assayas, consacrata „Formidable!", care va prezenta filme alese de sase critici romani, „Mana libera..." lui Cristian Mungiu (el va veni in fata publicului cu cele doua filme ale sale - „Occident" si „4 luni, 3 saptamani si 2 zile", dar si cu doua productii frantuzesti - „Flandres" si „La vie de Jesus") si „Noaptea alba", o premiera a festivalului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.