Recital inchinat Omului si Domnului sustinut de Morgenstern si Weinberger la Teatrul Metropolis

De ce evreii, musulmanii si crestinii se omoara intre ei de mii de ani?! De ce s-au incurcat itele istoriei umanitatii de la inceputurile lumii si pana astazi, de ce s-a retras Dumnezeu undeva, nu se stie pe unde, si poporul lui ales s-a trezit singur, fata in fata cu "iubirea aproapelui". De ce Dumnezeu tace? ... Realizat de Maia Morgenstern si A.G. Weinberger si prezentat pe scena Teatrului Metropolis din Bucuresti, "De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus", nu isi propune neaparat sa raspunda la intrebari, ci, mai degraba, sa deschida paranteze in istorie, pe care sa le umple cu si mai multe intrebari.

"Abraham a fost crestin... Primul si cel mai curat. N-a mintit, n-a furat... dar e-adevarat, la neveste s-a cam incurcat.

Abraham a fost musulman. Da, e-adevarat ca n-a fost niciodata la Mecca, pentru ca Mecca a intarziat cu vreo mie de ani."

Si, ca totul sa fie complet, "Abraham a fost evreu... Si de 5000 de ani crestinii, musulmanii si evreii se ucid intre ei... ca sa nu-si uite stramosul comun, pe Abraham."

Un poem inchinat intai de toate Omului, supus lumii si revoltat in fata lui divinitatii, o poveste fara inceput si fara sfarsit despre iubire, despre disperare, despre moarte, adevar si, inainte de toate, despre drumul minunat care duce de la omenescul ("preaomenesc") la Dumnezeu si invers. Spectacolul Teatrului Metropolis, un amestec de jazz si poezie, un recital sustinut in forta de Maia Morgenstern, cu treceri abrupte de la disperare la duiosie, de la revolta la supunere, de la intelegere la manie, este un eveniment singular pe scenele din Romania


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.