Micutul Sebastian Lungu va merge la tratament in strainatate pe banii ministerului, dar pentru acest lucru va fi data o hotarare de guvern. In cursul zilei de ieri, „in numele transparentei", reprezentantii Spitalului Universitar au declarat ca au cerut Parchetului sa se autosesizeze in acest caz.

Pe de alta parte, Sorin Oprescu, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti, a fost categoric: „O asigur pe mama micutului ca fiecare medic care a gresit va plati".

Dupa ce au dat zeci de interviuri si au facut un tur de forta pe la emisiunile tv, sa povesteasca drama prin care trec, Alina si Ionut Lungu incep sa vada, parca, luminita de la capatul tunelului.

„Vom fi sprijiniti de minister, sa-l tratam pe bebe in strainatate. In ajutorul nostru, se va intruni o comisie alcatuita din specialisti care sa analizeze dosarul lui Sebastian si care sa decida care este cea mai buna clinica din Europa la care sa mergem pentru recuperare cu el. Am fost asigurati ca, in cateva zile, toate formalitatile vor fi indeplinite si ca despre HG se va discuta miercurea viitoare", ne-a spus mama.

Tanara de 30 de ani, aflata la primul copil, a lasat insa sa se inteleaga ca acest tratament de recuperare, in afara granitelor tarii, nu reprezinta decat un prim pas, pe drumul lung si chinuit care-i asteapta: „Nu e vorba de o operatie, de un tratament medicamentos, care sa rezolve problema.

Noi vrem sa mergem la un institut care face recuperare pentru copiii cu astfel de probleme. Acesti bani - 50.000 de euro - reprezinta insa doar inceputul. La intoarcerea in tara ne asteapta ani de zile de munca titanica". Pana ieri, se stransesera 55 de milioane de lei intr-unul dintre conturile deschise pe numele tatalui.

Asistentele, detasate pe sectie

Dupa ce parintii au precizat ca vor depune o plangere la Parchet, Catalin Carstoiu, directorul medical al spitalului incriminat, Spitalul Universitar Bucuresti, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a cerut si ea Parchetului sa se autosesizeze, „pentru ca nu dorim sa ascundem nimic".