Festivalul Filmului Francez, care va avea loc intre 26 noiembrie si 2 decembrie, va cuprinde filme actuale prezentate in avanpremiera in Romania, pelicule alese de critici romani de film, doua lungmetraje favorite ale lui Cristian Mungiu si o Noapte alba de film.

Evenimentul, care are loc in patru cinematografe din Bucuresti - Sala Elvira Popescu, doua sali de la Citiplex, Europa si Cinema Pro - va cuprinde 31 de filme si 68 de proiectii.

Festivalul se va deschide martea viitoare la Cinema Pro, cu pelicula de animatie „Persepolis” a realizatoarei iraniene Marjane Satrapi. Pelicula a castigat la Cannes, in 2007 marele premiu al juriului si va rula in premiera in Romania, informeaza NewsIn.

Festivalul va cuprinde inca sase filme prezentate in avanpremiera, care vor rula in curand pe ecranele romanesti, deoarece organizatorii au lucrat impreuna cu distribuitorii de filme din Romania. Toate avanpremierele au fost produse dupa festivalul de la Cannes, care a avut loc in mai, si reprezinta „cea mai proaspata actualitate cinematografica franceza”, a spus directorul adjunct al Institutului Francez, Didier Montagne.

O noutate a editie de anul acesta a Festivalului Filmului Francez va fi o noapte alba a cinematografului francez, pe 1 decembrie. „De la ora 18.00 pana in zori o sa ne indopam cu cinema”, a spus Montagne. „E un maraton de imagini si o adevarata orgie de emotii”.

In Noaptea alba vor fi prezentate patru filme: comedia dramatica „La petite Lili” de Claude Miller, thriller-ul „Ne le dis a personne” de Guillaume Canet, filmul politist „Garde a vue”, tot de Claude Miller, si spre ora 2.00 dimineata, „Lady Chaterley” de Pascale Ferran, care a castigat in 2007 premiul Cesar pentru cel mai bun film, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.