Desi preturile sunt aceleasi ca in strainatate, locurile din hotelurile si pensiunile locale au fost ocupate in proportie de peste 80%.

Romanii prefera Revelionul in stil traditional, cu sarmale, muzica si dans pana dimineata, spun agentii de turism, care au constatat ca pachetele interne au fost primele vandute anul acesta. Asta desi preturile au crescut, fata de sezonul precedent, cu circa 10%. Cele mai ieftine oferte sunt la pensiuni, unde cinci nopti cu doua mese pe zi si cina festiva costa in jur de 1.000 de lei noi, in timp ce la hoteluri tarifele urca de la 1.500 lei noi de persoana.

Daca in zonele de schi nu se mai gasesc demult locuri, inca accesibile sunt statiunile din Neamt, Alba, Harghita, Sibiu sau Brasov.

Pentru ofertele externe, operatorii pregatesc deja, de saptamana viitoare, primele reduceri de last-minute, care presupun preturi cu peste 15% mai mici. „Vedetele vacantei de iarna in strainatate sunt Austria - pentru schi, si Egiptul - destinatie exotica”, spune Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. Agentii sunt dezamagiti de numarul redus de cereri pentru Antalya, vedeta verii, dar si pentru Italia, care a pierdut din cauza scandalurilor de la Roma.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.