Intoarcerea la scutece lavabile, alaptatul la sin sau dormitul alaturi de copil sint ultimele tendinte adoptate de mame.
Nu sint neaparat ecologiste, ci mai degraba grijulii sa ofere propriilor bebelusi o dezvoltare psihica cit mai propice. Noile mame-natura, asa cum le-a botezat cotidianul „Le Monde“, au fost ochi si urechi la ultimele tendinte prezentate la Salonul Baby Show desfasurat recent la Londra.

Alaptarea la sin, uitata ani la rind de mamici, revine in trend, in ultimii ani Franta laudindu-se cu o sporire a cotei mamelor care recurg la aceasta practica, de la 50 la 60%. In Norvegia si in Suedia, alaptarea este chiar mai prezenta, 98%, in timp Germania si Italia inregistreaza si ele rate de peste 75%. Ultimele studii epidemiologice le fac increzatoare pe aceste mame: riscul obezitatii este redus in rindul copiilor care sint alaptati la sin.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.