Artist format in mediul profesional al Scolii de Balet din Boston, diplomata a Universitatii din New York, Cheryl Therrien a beneficiat de colaborarea cu personalitati de seama din coregrafia contemporana, precum Ellen Cornfield, Tom Simons, Kenneth King, Sarah Michelson si Christopher Caines.

Un punct de culminatie al propriei cariere este marcat de perioada in care a devenit membra a Merce Cunningham Dance Studio (1993-2003). Ulterior, Cheryl Therrien a predat propriile cursuri de coregrafie la Colegiul Purchase din New York, The Place din Londra, Universitatea Stanford-California, Asociatia pentru Dansatori Profesionisti din Dublin, Centrele de Dans contemporan din Roma, Lyon etc. O cariera care ii permite sa-si demonstreze posibilitatile de creator, interpret si pedagog impune numele lui Cheryl Therrien printre personalitatile extrem de interesante si in diferite formule de master-class sau ateliere de dans pe care le conduce, nota caracteristica a acestora fiind tehnicile de tipul chance-based.

Pentru meritele sale, artista a fost distinsa in 2006 cu premiul Dansatoarea anului in Irlanda, in cadrul Anualului de Balet Tanz. Pentru membrii companiei de balet din cadrul Operei Nationale Bucuresti, este o ocazie deosebita de schimburi formative, inscrise pe traseul modernizarii tehnicilor si mijloacelor de exprimare prin dans. Implicit, vor beneficia in consecinta si spectatorii baletomani care ii vor urmari pe artistii nostri in productiile teatrului muzical bucurestean.