A fost la un pas de moarte la nastere, iar parintii spun ca medicii au fost cei care l-au condamnat pe viata. Este povestea trista a lui Sebastian, un copil de trei luni si jumatate, care nu vede, nu aude si nu se poate hrani. Parintii acuza medicii ca nu si-au facut datoria. Conducerea spitalului a demarat o ancheta, dar cadrele medicale au primit doar sanctiuni minore.

Micutul s-a nascut in Spitalul Universitar din Capitala aproape strangulat de cordonul ombilical, desi perioada de sarcina a decurs normal.

"S-a nascut aproape mort, fara nici o reactie, nu a tipat, a fost in coma indusa doua saptamani. Pe parcursul noptii nu a venit, de exemplu, medicul de garda, am fost monitorizata doar de asistenta; am inteles ca dansul ar fi trebuit sa fie instiintat ca m-am internat, el a aflat de existenta mea in spital, dimineata, dupa ce se nascuse copilul", povesteste mama acestuia.

Sebastian a venit pe lume pe 4 august, la Spitalul Universitar. Inainte de a naste, mama sa a fost asigurata de medicul care a supravegheat-o pe perioada sarcinii ca baietelul este perfect sanatos.

"Pe parcursul sarcinii, in cazul fatului, nu au fost identificate probleme. Nu au fost probleme nici la mama, nu avea boli, nimic special; o gravida tanara, sanatoasa", spune Alexandru Badiu, medic ginecolog.

Problemele au aparut in sala de nastere, cand femeia sustine ca medicii au lasat-o nesupravegheata timp de 45 de minute, exact in momentul in care copilul trebuia sa vina pe lume.

"Doamna Nitu Mariana a spus ca iese din tura. M-a controlat, a spus ca se vede capul copilului, ca voi naste foarte repede si mi-a explicat ce ar trebui sa fac cand vine urmatoarea contractie", povesteste mama, Alina Lungu.

Parintii sustin ca acele minute au fost critice pentru Sebastian.

La sesizarea parintilor, conducerea spitalului a luat masuri impotriva medicului de garda.

"Pentru moment, doctorul nu va mai face garzi, timp de 30 de zile, pana cand nu obtin un raspuns al colegiului medicilor", a spus Catalin Cirstoiu, director medical la Spitalul Universitar, adaugand ca in cazul asistentelor nu s-a luat nicio masura.

Medicul de garda, Cristian Radoi, dar si asistenta Mariana Nitu au refuzat sa comenteze cazul. Dosarul a ajuns si la Colegiul Medicilor, dar nu s-a luat inca o decizie.

Potrivit medicilor, copilul are sanse mici de recuperare. Sansa lui ar fi un tratament in Germania, iar costurile s-ar ridica la 50.000 de euro, bani pe care parintii nu ii au.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.