Cei 10 ani de existenta ai teatrului vor fi sarbatoriti „prin munca”: „Closer” a lui Patrick Marber are premiera in decembrie
Pe 1 decembrie 1997, lua oficial fiinta la Bucuresti un teatru „underground”. Desi la propriu se afla „sub pamant”, Teatrul Luni de la Green Hours a ajuns in zece ani punctul central a ceea ce unii numesc „teatru alternativ”. Practic, nu se poate vorbi despre dezvoltarea artei scenice in Romania postdecembrista fara a lua in seama acest teatru-bar, in care scena nu are decat vreo 2 metri patrati.

Teatrul Luni este locul in care au debutat cativa artisti tineri, ajunsi cunoscuti intre timp (Peca stefan), dar si un loc in care artisti cunoscuti de pe scene „oficiale” au dorit sa lucreze (Dabija, Tocilescu). Cei 10 ani de existenta ai teatrului vor fi sarbatoriti „prin munca”. intre 28 noiembrie si 1 decembrie, cinci productii vor fi prezentate in Elvetia, acolo unde are loc un amplu festival dedicat artei romanesti. Pentru ca anul acesta nu au avut nici un spectacol in cadrul Festivalului National, directorul Voicu Radescu si echipa si-au facut propriul festival. Si chiar daca a fost perceput ca o reactie de negare a festivalului oficial, Radescu spune ca nu a fost vorba de asa ceva.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.