Hopkins, Malkovich, Jolie si Pitt pe afisul festivalului lui Dan Chisu, de la Muzeul National de Arta al Romaniei

Cea de-a 17-a editie a Festivalului International de Film DaKINO se deschide astazi, la Bucuresti, cu o Gala speciala, care se va desfasura la Complexul Auditorium al MNAR, incepand cu ora 18.30. La festivitate, saxofonistul Flavius Teodosiu va reproduce, special pentru DaKINO, momente din coloanele sonore ale unor filme deja consacrate. In continuarea primei seri a festivalului vor fi proiectate filmele "Beowulf", in regia lui Robert Zemeckis, avandu-i in rolurile principale pe Anthony Hopkins, John Malkovich si Angelina Jolie, si "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford", in regia lui Andrew Dominik, cu Brad Pitt si Casey Afflek.

"Singurul gen de emotie pe care il am anul acesta este ca suntem la editia a 17-a. In nici un an nu am renuntat la acest eveniment. Au existat si momente placute si neplacute, dar important este ca am ajuns asa departe", a declarat Dan Chisu, presedintele Fundatiei DaKINO, ieri, in deschiderea conferintei de presa ce a precedat manifestarea. Chisu a mai precizat ca Festivalul nu si-a schimbat deloc structura de organizare si nici pe cea de premiere, ceea ce este un "castig". Vorbind despre prezenta a doua productii hoolywoodiene importante in aceasta editie, "Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford" si "Beowulf", Dan Chisu a spus: "Desi campania este facuta pe conceptul ca suntem iritati de cliseele Hollywood-lui, trebuie sa vedem totusi ca acolo sunt filme bune". Festivalul a inceput astazi cu proiectia a saisprezece filme din Sectiunea Fictiune, printre care si documentarele romanesti "Valuri" de Adrian Sitaru, "Carne" de Miruna Boruzescu si "Amatorul" de Marian Crisan.

In total, in cele cinci zile de festival, vor fi prezentate peste 93 de filme. Premiile DaKINO vor fi decernate pe 24 noiembrie, gala de incheiere a Festivalului fiind urmata de proiectia filmului "Atonement", de Joe Wright, cu Kiera Knightley, James McAvoy si Vanessa Redgrave.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.