Expozitia „The Favourites“, care prezinta lucrari de design grafic de data recenta, reunind piesele preferate de 25 de designeri olandezi, dar si lucrari a 24 de studenti romani si olandezi, a fost vernisata ieri la UNA Galeria.
De pe 16 pe 22 noiembrie, Atelier Tipografic Olanda/Romania reuneste 12 studenti la design grafic din Olanda si 12 de la Universitatea Nationala de Arte (UNA) din Capitala. Lucrarile atelierului sint insotite de diferite expozitii, excursii, conferinte si discutii, totul debutind cu expozitia „Golden Age: Highlights of Dutch Graphic Design (1880-1990)“, vernisata pe 16 noiembrie la ArtExpo.

Dinu Dumbraviceanu, organizatorul roman al acestui Atelier Tipografic, a declarat pentru Cotidianul ca ideea proiectului s-a conturat in primavara, in urma unei intilniri cu designerul olandez Piet Gerards la Universitatea de Arta din Bucuresti: „El ne-a propus sa organizam impreuna un mic eveniment cu studenti romani si studenti olandezi, iar ulterior am aflat ca exista o initiativa a Fundatiei Premsela, care pregatea o mare expozitie itineranta cu 100 de ani de design grafic olandez, respectiv 1880-1990, intitulata 'Golden Age: Highlights of Dutch Graphic Design>>“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.