Lucrarile pentru constructia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor incepe in 2008, iar cele pentru tronsonul Pantelimon-Universitate in 2009. Valoarea investitiei pentru cele doua tronsoane este de aproximativ 1,5 miliarde de euro, informeaza NewsIn.

"In 2008 va incepe executia magistralei 5, Piata Universitatii-Drumul Taberei, investitie care va fi de peste 700 milioane de euro. Memorandumul de finantare pentru acest tronson a fost agreat de Banca Europeana de Investitii (BEI) si asteptam acum acordul Ministerului Finantelor", a explicat ministrul transporturilor, Ludovic Orban, intr-o conferinta de presa.

Ministrul a mai adaugat ca tronsonul Piata Universitatii-Drumul Taberei ar putea fi finantat si de la buget sau prin parteneriat public privat. "Daca Ministerul Finantelor nu va rezolva problema momorandumului in 2-3 luni voi introduce proiectul pe lista obiectivelor finantate de la bugetul de stat sau voi merge pe finantare prin parteneriat public privat", a mai spus Orban.

Lucrarile pentru tronsonul Pantelimon-Universitate, de pe aceeasi magistrala, vor incepe in 2009, iar valoarea investitilor se va ridica la 800 milioane euro. "Astazi, in Consiului tehnic al ministerului s-au aprobat indicatorii economici pentru proiectul Panteliom Piata Universitatii astfel incat sa putem promova Hotararea de Guvern in cel mai scurt timp", a adaugat Orban.

Magistrala 5 care va uni Drumul Taberei de cartierul Pantelimon se va derula in doua etape, respectiv Drumul Taberei-Universitate si Universitate-Pantelimon. Potrivit estimarilor, aceasta linie de metrou va deservi o populatie de aproximativ 300.000 locuitori, informeaza NewsIn.

Linia Drumul Taberei-Universitate va avea noua km, cu 13 statii, si va face legatura intre zona de vest si centrul orasului. Astfel, vor exista statii de metrou in zona cartierului Drumul Taberei, Razoare, Eroilor si a bulevardelor Mihail Kogalniceanu si Regina Elisabeta. Noua linie va avea statii de corespondenta cu magistrala I Dristor 2-Pantelimon la statia Eroilor si cu magistrala 2 Pipera-Depou IMGB la statia Universitate.

Tronsonul Universitate-Pantelimon va avea opt km, cu 13 statii, si va face legatura intre centrul Bucurestiului si zona de est pe traseul bulevardelor Carol, Pache Protopopescu, soseaua Iancului si Pantelimon, a mai mentionat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.