Un copil a murit, iar alti patru au fost raniti intr-un incendiu izbucnit in aceasta dimineata, intr-o tabara improvizata de la periferia vestica a orasului Bologna, in nordul Italiei. La aflarea acestei vesti, premierul italian Romano Prodi si-a exprimat solidaritaea fata de familia indurerata.

„Sunt profund indurerat din cauza celor intamplate la Bologna”, a declarat premierul italian Romano Prodi, dupa ce a aflat vestea mortii unui copil roman de 4 ani. Premierul si-a exprimat in aclasi timp „speranta sincera” pentru sanatatea ceilorlalti copii care au fost afectati de incendiu.

„Episoade ca acesta trebuie sa ne determine sa ne gandim la situatiile dificile in care se gasesc persoane care traiesc si muncesc in tara noastra”, a concluzionat primul ministru italian, dupa cum informeaza cotidianul italian Corriere della serra.

Tabara improvizata unde s-a petrecut incendiul era amplasata in apropierea aeroportului Guglielmo Marconi. Echipajele de interventie, deplasate la fata locului, au constatat decesul unui copil de patru ani. Unul dintre ceilalti copii raniti este in stare foarte grava. Potrivit primelor informatii, incendiul a izbucnit intr-un adapost improvizat, construit din caramizi si lemn, in apropierea a doua case care par abandonate, a comentat acelasi cotidian. Pompierii au inceput sa indeparteze din zona obiectele descoperite in baracile improvizate, printre care o butelie de gaz si o plita.

Jurnalistii de la Antena3 comenteaza pe de alta parte, faptul ca incendiul a survenit dupa ce, cotidianul italian Corriere della Sera a publicat de curand, o harta in care sunt prezentate toate taberele improvizate de rromi pe teritoriul Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.