Un copil roman, posibil de etnie roma, si-a pierdut viata la Bologna intr-un incendiu care a cuprins baraca in care locuia cu familia, la primele ore ale diminetii, relateaza cotidianul italian L'Occidentale in pagina sa electronica.

Un vecin roman a fost cel care a alertat autoritatile in aceasta dimineata, la ora locala 5.15 (6.15 ora Romaniei), cand a vazut flacarile care cuprinsesera baraca.

"In casa traiau tatal, mama si trei copii; pana in urma cu putin timp locuia si o sora, dar s-a intors in Romania. Tatal lucreaza in constructii", a declarat vecinul. "Mama era foarte de treaba, facea curatenie toata ziua. Duceau copii la gradinita si la scoala zilnic", a adaugat el.

Potrivit vecinului, familia nu este de etnie roma. "Am lucrat timp de opt luni cu ei in Romania, stiu ca exista diferente si ei nu mi se pareau a fi romi", a explicat el.

Romanul a fost cel care a dat alarma cand a vazut flacarile, in timp ce alti vecini, o familie de albanezi, au sunat la pompieri. "Tatal tipa, impreuna cu mama, pentru ca fiul lor ramasese inauntru, dar ardea totul", a explicat martorul.

Nu exista deocamdata informatii clare in legatura cu originea incendiului, comenteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.