Dupa ce a publicat o antologie consacrata teatrului spaniol, Fundatia Culturala "Camil Petrescu" revine cu un titlu nou in seria "Dramaturgi de azi", coordonata de Andreea Dumitru si Ioana Anghel.

"Teatru portughez contemporan" propune o selectie de sapte titluri din dramaturgia lusitana actuala (texte scrise, publicate si/sau montate in intervalul 1990-2005).

Volumul, realizat de Andreea Dumitru, prezinta atat autori consacrati ai scenei lusitane (Jorge Silva Melo, Luisa Costa Gomes), cat si nume din generatiile mai tinere (Abel Neves, Carlos J. Pessoa), inclusiv din noul val, afirmat dupa 2000 (Jose Maria Vieira Mendes, Jose Luis Peixoto si Pedro Eiras). Antologia este editata cu sprijinul AFCN, UNITER, al Festivalului de Dramaturgie Contemporana de la Brasov si al Centrului de Limba Portugheza / Institutului Camoes.

Lansarea va avea loc intre 19-21 noiembrie 2007, la Brasov si Bucuresti, in prezenta dramaturgului si regizorului Carlos J. Pessoa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.