Ibericii vor lucratori imigranti, dar imaginea acestora e stricata de hoti

Muncitorii din tara noastra ar putea primi liber la munca in Spania, daca guvernul iberic va ridica de la 1 ianuarie 2008 moratoriul impus Romaniei, asa cum solicita atat asociatiile romanesti, cat si reprezentantii autoritatilor locale din regiunea Madrid. In acelasi timp, insa, imaginea tarii noastre in Peninsula Iberica a inceput sa se deterioreze, dupa ce aproape o suta de imigranti romani din provincia Cordoba au fost evacuati miercuri de politie.

„Stranierii” ajung sa lucreze la negru

Intruniti la cel de-al doilea Congres al Romanilor, care s-a desfasurat la inceputul acestei saptamani in localitatea Torejon de Ardoz, romanii au solicitat guvernului spaniol, intr-o scrisoare deschisa, sa ridice moratoriul impus cetatenilor intrati in UE la 1 ianuarie 2007 si sa le permita sa munceasca fara restrictii pe teritoriul iberic. Reprezentantii autoritatilor locale le-au fost alaturi si au spus ca moratoriul este un esec, care i-a trimis pe romani in economia subterana.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.