Fiecare zi din viata Capitalei, intr-o istorie de 900 de pagini.
V-ati dorit sa stiti ce s-a intamplat in Bucuresti intr-o anumita zi a unui an din perioada 1459-1989? Poate ati dorit sa scrieti ceva plasat intr-o epoca anume si v-ar fi ajutat niste date la crearea atmosferei. Cineva chiar a muncit pentru dumneavoastra si e posibil ca in "Cronologia Bucurestilor", o carte de aproape 900 de pagini - in care au fost "deshidratate" cateva biblioteci si colectii de ziare - , sa gasiti ce aveti nevoie.

E drept, nu e tot, pentru ca Gheorghe Parusi, autorul acestui impresionant roman in date al Bucurestiului, a adunat, de-a lungul a vreo 30 de ani, acele informatii importante din punctul lui de vedere. "Impatimitii Bucurestilor vor gasi in Cronologie, alaturi de repere si evenimente majore, numeroase informatii care reflecta viata cotidiana a orasului, aparent banala, dar avand un rol deloc neglijabil in conturarea intregului. Caci viata unui targ, ca si viata omului, nu se compune doar din momente capitale, mustind de semnificatii si consecinte dramatice - as zice dimpotriva, din fericire", explica Parusi in "Prolog"-ul volumului aparut recent la Editura Compania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.