Dupa 20 de ani, unul dintre marile succese ale Nationalului revine in repertoriu, dar la Teatrul Masca
Cea de-a XVII-a editie a Festivalului National de Teatru (FNT) s-a incheiat joi, dupa un maraton de doua saptamani, in care unele dintre cele mai bune productii interne si din afara au fost prezentate publicului din Bucuresti. Doua module speciale, dedicate in acest an "fenomenelor" Act si Masca, au adus in FNT spectacole mai vechi si mai noi montate in cele doua institutii de spectacol bucurestene. In ultima seara a Festivalului, Teatrul Masca a adus pe scena Salii Amfiteatru. Teatrului National "Actorul"... Intr-un festival dedicat regizorului, actorul si-a cerut dreptul de a-si spune replica. Dupa 20 de ani, Mihai Malaimare (foto), alaturi de muzicianul Mircea Tiberian, a jucat joi, in premiera, un spectacol refacut dupa "Actorul" care, la sfarsitul anilor '80, a fost unul dintre marile succese ale Nationalului.

Cu ocazia Festivalului National de Teatru, "Actorul" a intrat din nou in scena, dupa 20 de ani... Insotit acum de Pianist. "N-am acceptat de la bun inceput propunerea Marinei Constantinescu de a reface <<Actorul>>", declara la conferinta de presa de deschidere a FNT, actorul Mihai Malaimare. "Dar voi juca acum un alt fel de <<Actor>>"..., cu 20 de ani care au trecut peste el si care l-au facut sa invete ca la sfarsitul spectacolului masca nu se mai poate scoate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.