Siruri de masini inmatriculate in Romania, incarcate pana la refuz, trec zilnic din Italia in Austria, indreptandu-se spre tara

Mii de romani au traversat, de la inceputul acestei saptamani, zona de granita dintre Italia si Austria, cu autoturisme supraincarcate, intr-un adevarat exod provocat de inasprirea masurilor de control impotriva infractionalitatii, relateaza site-ul Tgcom.

Granita dintre Italia si Austria nemaifiind demarcata - ambele state fac parte din spatiul Schengen -, carabinierii italieni controleaza in special autoturismele cu numere de inmatriculare romanesti si, in unele cazuri, ucrainene.

La ultimul punct de achitare a taxei pentru autostrada sau in ultima zona de servicii, inainte de frontiera, politia italiana a controlat in numai patru ore, la inceputul acestei saptamani, 2.500 de persoane, in majoritate ocupanti ai autoturismelor romanesti.

"Cel putin tot atatea persoane si-au continuat, insa, nestingherite, in acele patru ore, drumul pe autostrada", a declarat comandantul de carabinieri, Fabio Pasquariello, citat de Tgcom.

Cele mai multe autoturisme utilizate de romani erau supraincarcate, "iar incarcatura lor semana deseori cu o prada", comenteaza Tgcom exodul romanilor dinspre Italia spre patrie.

Site-ul precizeaza ca politia a descoperit, in doar cateva ore, in masinile oprite, un scuter furat la Milano, un altul furat la Brescia, un flex electric, o bormasina electrica, o bicicleta, un kilogram de pandantive din aur, 30 de kilograme de argint, 13 ceasuri de mana, un laptop, o camera video, 1.280 de franci elvetieni, un ceas artizanal in valoare de 36.000 de euro si chiar o sabie, bunuri a caror provenienta nu a putut fi justificata. Politia a semnalat faptul ca este nevoie de controale nu doar la intrarea in tara, ci si la iesirea de pe teritoriul italian, in conditiile abolirii frontierelor, in spatiul Schengen.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.