Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David a declarat intr-o conferinta de presa, ca a dispus crearea a sase puncte mobile de politie rutiera care vor putea interveni acolo unde apar probleme neprevazute in traficul din Capitala, informeaza NewsIn.

David a pus la dispozitie numarul de telefon 9544, pe care orice participant la trafic il poate folosi pentru a semnala orice problema de circulatie iar in urma acestor apeluri, echipajele mobile, special create vor interveni pentru solutionarea problemei.

O masura in plus in scopul fluidizarii traficului in Capitala este, potrivit ministrului si dublarea numarului de agenti de circulatie. David a explicat ca de astazi actioneaza in Capitala inca 60 de agenti de circulatie veniti din judete, cu mentiunea ca acestia au fost pregatiti special pentru aceasta misiune.

Ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David a mai anuntat ca a cerut Primariei Generale sa sisteze lucrarile de reabilitare a drumurilor din Capitala pe durata sarbatorilor de iarna, incepand cu data de 15 decembrie, pentru a fluidiza traficul in aceasta perioada. Ministrul David a mai declarat ca solicitarea se refera la lucrarile care se desfasoara in prezent pe soseaua Stefan cel Mare, soseaua Colentina, calea Floreasca si Stirbei Voda.

Ministrul a subliniat ca masurile anuntate fac parte dintr-un pachet de solutii pe care l-a dezbatut impreuna cu reprezentanti ai Primariei Generale si ai Politiei Rutiere din Capitala. Cristian David a dispus crearea unui grup de lucru care va avea ca sarcina elaborarea unui pachet de masuri pentru gestionarea traficului pe timpul iernii, dar si in perspectiva pentru urmatorii ani.

Ministrul Cristian David a explicat ca in Bucuresti sunt cel putin 50 de intersectii cu mari probleme de trafic si a adaugat ca in acele zone vor fi amplasati zilnic politisti care vor lucra in doua schimburi si vor avea misiunea de a preintampina blocajele rutiere. Demnitarul a adaugat ca le-a cerut si primariilor de sector sa contribuie la actiunea de fluidizare a traficului rutier bucurestean si le-a solicitat acestor institutii sa puna la dispozitie un numar suplimentar de politisti comunitari, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.