Celebrul artist columbian Fernando Botero a dus la Washington o expozitie despre torturile de la Abu Ghraib, pentru care un artist necunoscut ar fi fost acuzat de tradare.
Botero, cel mai vindut artist latino-american, a prezentat la Washington 80 de picturi si desene despre torturarea prizonierilor in inchisoarea de la Abu Ghraib, declarind ca le-a realizat pentru a-si consuma „furia provocata de comportamentul de neacceptat“ al guvernului american.

Operele au fost realizate din perspectiva victimelor, care sint pictate in pielea goala, legate la miini si la ochi, ingramadite una peste alta intr-un fel de piramida umana, atirnate de picioare sau ingrozite de ciinii asmutiti asupra lor. Unul dintre tablouri infatiseaza un barbat legat la ochi si „imbracat“ de catre gardieni in sutien si chiloti rosii. Tortionarii lipsesc din mai toate picturile, prizonierii fiind chinuiti de miini invizibile, aflate in afara planului tabloului. Pina si prizonierii au capetele acoperite pentru a nu-si vedea calaii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.