Pretul gazelor naturale platit de populatie ar putea creste de la 1 ianuarie 2008, in functie de preturile internationale, fara a afecta insa pretul energiei electrice, a declarat astazi vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Nicolae Opris.

"Nu putem da o prognoza clara inca, in privinta pretului gazelor dupa 1 ianuarie, insa ne asteptam la o crestere. Asupra pretului electricitatii aceasta majorare nu va avea un efect relevant, atata timp cat producem mai multa energie din surse nucleare", a declarat oficialul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei.

In ceea ce priveste programul de aliniere a pretului gazelor din productia interna, cu cel al gazelor de import, Opris a spus ca aceasta tendinta va continua si ca vor fi luate in calcul mai multe versiuni de uniformizare a tarifelor.

La randul sau, ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian, a reiterat faptul ca ministerul, impreuna cu ANRE cauta totusi o formula prin care pretul energiei electrice si al gazelor sa nu creasca de la 1 ianuarie, informeaza NewsIn.

"Urmarim ca pretul gazelor si al energiei sa nu creasca in 2008 mai mult decat rata prognozata a inflatiei", a spus ministrul economiei si finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.