Avocata disparuta Elodia Ghinescu a „aranjat cartile” in mai multe cauze care ar fi putut lua intorsaturi de natura penala, primind un posibil ajutor de la un procuror iesean si de la un subcomisar din cadrul Serviciului de Investigatii Fraude.
Acest lucru rezulta din corespondenta electronica a acesteia din 2006, cand a fost avocata unui angajat al unei firme din Iasi, Eugen Harbuzariu, cercetat pentru furt. Elodia Ghinescu ar fi reusit sa faca un “blat” cu procurorul care ar fi avut in lucru cazul clientului sau. Acesta (n.r. - procurorul), potrivit mesajelor Elodiei Ghinescu, a fost „deschis“ catre solutia propusa de ea, respectiv sa inchida dosarul cu un NUP.

In acest sens, Elodia Ghinescu si-a invatat clientul cum anume sa isi redacteze declaratia olografa “ca sa dea procurorul solutia de neincepere a urmaririi penale si sa poata inchide dosarul definitiv... trebuie sa fie si el acoperit ..Adica trebuie sa o faca pe Teba Industries sa nu mai aibe pretentii de la noi ..” “Prin urmare , cum d-voastra personal ati recunoscut si in fata reprezentantilor Teba si in fata organelor de politie si a procurorului ca ati pierdut suma de 25.000.000 lei vechi , cea mai buna solutie e sa le platim banii astia celor de la Teba . Ofiterul de cercetare penala care se ocupa de dosar si cu care am vorbit e de acord sa ne ajute, in sensul ca ii convinge pe cei de la Teba ca dupa ce primesc banii din mana mea sa declare ca renunta la orice pretentie de la noi”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.