Adriean Videanu le cere astazi consilierilor municipali sa schimbe statutul locuintelor cumparate recent de Primaria Capitalei special pentru cazuri sociale.

Dupa ce a cumparat 342 de apartamente de lux de pe piata libera din Bucuresti, primarul Capitalei, Adriean Videanu, le solicita alesilor locali sa modifice hotararea initiala, prin care locuintele urmau sa fie repartizate ca "locuinte sociale". Noii beneficiari sunt astfel expropriatii, unii locuitori din centrul istoric si din blocurile aflate in consolidare.

Ansamblu rezidential, apartamente de peste 100 mp, cu finisaje de inalta calitate si cu locuri de parcare in valoare fiecare de cate 10.000 de euro. Greu de crezut ca astfel de locuinte achizitionate in aceasta vara de municipalitate s-ar fi putut preta la beneficiari cu salariu minim pe economie! La data achizitiei acestor apartamente, pentru care s-au platit 35 milioane de euro din bani publici, Videanu a declarat ca "nu vreau sa transform Bucurestiul intr-un oras social. Vreau sa cresc standardul de viata din Capitala".
Doar zece luni de statut social

Asa cum prevedea articolul 3 din Hotararea 18/2007 a Consiliului General, locuintele aveau statut "social si de necesitate" si urma a fi repartizate conform Legii locuintei 114/1996. La 10 luni de la emiterea acestui document, Videanu le cere consilierilor ca apartamentele sa fie repartizate catre anumite prioritati locative ale municipalitatii.

Apartamente pentru cine "merita"

In cazul in care consilierii generali aproba, astazi, modificarea ceruta de Videanu, va disparea termenul de locuinta sociala sau de necesitate, iar repartitia apartamentelor se va face dupa o noua regula. Asta inseamna ca o comisie a primariei Capitalei va repartiza apartamente pentru exproprierile de utilitate publica. Consiliul Local al Sectorului 3 va atribui si el locuinte locatarilor din zona-pilot din Centrul Istoric.
Tot Capitala va repartiza apartamente persoanelor din imobilele aflate in proces de consolidare, iar cele sase sectoare vor putea da locuinte evacuatilor din imobilele nationalizate. Toate aceste categorii de persoane au deja la dispozitie cele trei ansambluri rezidentiale, 50 de apartamente in zona Gura Siriului din sectorul 3, 136 de apartamente in ansamblul de lux de pe Soseaua Bucuresti-Targoviste si 156 de locuri in ansamblul Lemon Garden din zona Giulesti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.