Autoritatile judiciare belgiene au emis pe numele oradeanului Varga Rudolf de 35 ani, un mandat european de arestare, dupa ce acesta a jefuit un magazin de bijuterii din orasul Deinze, informeaza Newsin.

Cetateanul roman nu se afla la prima actiune de acest fel, pentru ca in anul 2006 el a jefuit, in colaborare cu alti trei romani, un magazin de bijuterii din Elvetia.

„Din cercetarile efectuate in cursul lunii mai 2006, de politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea, a rezultat faptul ca Varga Rudolf impreuna cu trei complici, au jefuit un magazin de bijuterii din localitatea elvetiana Appenzell. Dupa imobilizarea vanzatoarelor, acestia au sustras circa 2 kg bijuterii din aur, pe care ulterior le-au oferit spre vanzare unui bijutier”, a declarat astazi, comisarul sef Nicolae Stamate.

In mai 2006, dupa o colaborare cu politistii romani, autoritatile elvetiene au reusit sa ii captureze pe autorii jafului de la magazinul de bijuterii. In iulie 2006, politistii au predat autoritatilor elvetiene cele 2 kg de aur: inele, lantisoare, cercei si doua ceasuri barbatesti, unul din aur alb si altul din aur galben.

La 12 mai 2007, dupa punerea in libertate de catre autoritatile elvetiene, Varga Rudolf a organizat o alta grupare criminala din care faceau parte alti trei romani. „Gruparea a jefuit un alt magazin de bijuterii situat in localitatea belgiana Deinze, de unde au fost sustrase bijuterii in valoare de 200.000 euro”, a declarat comisarul sef Nicolae Stamate.

Politistii romani au colaborat si cu autoritatile belgiene care au solicitat la Oradea, doua comisii rogatorii prin care s-a reusit probarea jafului comis de grupul criminal condus de Varga.

In octombrie 2007, o echipa formata din judecatori, procurori si politisti belgieni a sosit la Oradea pentru efectuarea unor perchezitii domiciliare. Cu aceasta ocazie, de la locuinta lui Varga au fost ridicate in vederea confiscarii, doua autoturisme de lux, patru motoscutere, precum si alte obiecte si inscrisuri care aveau legatura cu jaful magazinului de bijuterii din Belgia.

Autoritatile belgiene au emis astfel, pe numele lui Varga Rudolf un mandat european de arestare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.