Romanii prefera sa stranga banii la saltea pentru a-si ajuta copiii sau pentru a-si cumpara bunuri. Grosul banilor economisiti provine din salarii si pensii si doar intr-o mica masura din alte surse.
Principala forma de economisire pentru 33,2% dintre romani este sa tina banii in casa, conform unui sondaj efectuat de Metro Media Transilvania, la comanda Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. “Consideram ca principalul motiv pentru aceasta alegere il reprezinta sumele mici pe care le poate economisi o mare parte din romani”, a explicat directorul Fondului, Alexandru Matei. Pe locul doi se situeaza depozitele in lei, in proportie de 21,3%, urmate de conturile curente in lei, in proportie de 11,9%, si de cardurile de debit, in proportie de 8,8%.

MOTIVATIE. Cei mai multi oameni (19%) strang banii pentru a-si ajuta copii sau alte rude. Pentru 15% dintre respondentii sondajului, motivatia este achizitionarea de bunuri, iar pentru 9% - problemele de sanatate si medicamentele. Doar 7% dintre romani strang banii pentru concedii si vacante, la fel si pentru investitii in locuinte sau renovari. Sumele economisite lunar se incadreaza in cazul a circa jumatate din cei care economisesc pana la 100 de lei, numai 5% dintre acestia reusind sa puna deoparte mai mult de 500 de lei. Insa 44% dintre romani nu reusesc sa economiseasca niciodata si doar 2% dintre respondenti reusesc sa economiseasca usor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.