Fundatia Henri Coanda si Academia Oamenilor de Stiinta au organizat o expozitie cu tablourile a doua tinere pictorite: Brandusa Ungurasu (“Gemeni”, “Batranetea”, “George Enescu”) si Roxana Vatasanu (“Viziune”, “Peisaj”, “Peisaj rural”).
Expozantele au numai 21 de ani si vad acest eveniment ca pe un pas important in cariera lor. Simeza se incadreaza intr-un program mai larg al fundatiei amintite, de sprijinire a copiilor si tinerilor supradotati. Aceasta ii selecteaza inca de la varste fragede, incepand cu 6 ani, ii sprijina si le urmareste evolutia pana la 25-35 de ani.

Domnul Iulian Cretu, presedinte al Fundatiei, ne-a informat ca, printre specialistii sau artistii de talie internationala care au trecut prin “mainile” sale se numara Florin Mingireanu care lucreaza acum la un proiect sustinut cu fonduri de la NASA si de la Departamentul de Aparare american, pentru a-si finaliza teza de doctorat pe tema undelor gravitationale cu aplicatii in relativitatea numerica, Gabriel Berceanu, poet exceptional, considerat “al doilea Labis” sau Darie Duncan, poet si ziarist student la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. Cele doua pictorite sunt promovate de fundatie de multi ani, fiind indrumate de cei de aici sa se inscrie la Liceul Tonitza, acum fiind amandoua studente la Arte Plastice. Domnul Cretu este de parere ca acesti copii, care, pe langa inzestrarea pe care o au de la natura, “muncesc pe branci”, merita toata atentia si sprijinul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.