Lucrari realizate de artisti precum Gheorghe Petrascu, Corneliu Baba, Samuel Mutzner, Nicolae Tonitza si Theodor Pallady vor fi scoase la vanzare duminica, in cadrul licitatiei Casei Monavissa.
Potrivit organizatorilor licitatiei, o lucrare de Gheorghe Petrascu, intitulata “Marina” si realizata in ulei pe carton, are pretul de pornire de 83.000 de lei. Un alt nume important al picturii romanesti, Francisc Sirato va fi prezent in cadrul sedintei de duminica cu doua tablouri - un ulei pe carton, intitulat “Mocan”, cu pretul de pornire de 44.000 de lei, si o acuarela intitulata “Repaus” - pret pornire 11.000 de lei. Samuel Mutzner va fi prezent in cadrul licitatiei cu lucrarea “Pastorita”, care are pretul de pornire de 29.000 de lei. De asemenea, o lucrare de Corneliu Baba, “Studiu pentru regele nebun”, va fi licitata incepand cu pretul de 61.000 de lei. Printre lucrarile cu preturi de pornire mai mici se numara “Port in Franta”, de Stefan Popescu, si “Natura statica cu flori”, de Gheorghe Vanatoru, ambele avand pretul de pornire 10.000 de lei. La sectiunea grafica vor fi scoase la lictatie lucrari de Nicolae Tonitza - pret de pornire 3.400 de lei, Gheorghe Vanatoru - 2.200 lei, Iosif Iser - 15.000 de lei, Florin Niculiu - 2.500 lei, Theodor Pallady - 3.100 de lei. Expozitia cu lucrarile incluse in licitatie va fi deschisa vineri si sambata, la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare. Licitatia are loc duminica, in aceeasi sala, cu incepere de la ora 11.00.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.