Drumul National 17 C, care face legatura intre Bistrita si orasul Nasaud a fost blocat, aseara, timp de doua ore, din cauza zapezii. Zeci de masini au ramas impotmolite pe Dealul Dumitrei, devenit un obstacol de netrecut, mai ales pentru masinile neechipate de iarna, informeaza NewsIn.

Chemati la fata locului, drumarii au venit tarziu si au fost depasiti de situatie, iar politistii au dat si ei o mana de ajutor soferilor mai putin indemanatici.

Mai multe camioane au derapat si au ajuns pe marginea soselei, ingreunand munca utilajelor de deszapezire.Camioanele blocate in nameti au fost remorcate in cursul noptii, cu ajutorul unui utilaj forestier si a politistilor care au oprit circulatia pentru a nu se forma blocaje. Unul dintre camioanele blocate in zapada a fost chiar al drumarilor care faceau aprovizionarea cu sare pentru drum.

"Sa le fie rusine la domnii astia de la drumuri, ca platim taxe", a declarat unul dintre soferii ramasi cu masina in zapada.

Una dintre masurile pe care politistii le-au luat a fost aceea de a interzice accesul pe munte al masinilor de tonaj neechipate corespunzator, pentru ca, au afirmat reprezentantii legii, de vina pentru astfel de situatii sunt si soferii care pleaca la drum fara echipament pentru iarna.

Blocaje in trafic si tamponari in lant din cauza poleiului au fost si in in judetul Suceava. Pe Drumul European 85, intre Suceava si Falticeni, mai multe TIR-uri au derapat aseara si au blocat traficul ore in sir. Cozile de masini s-au intins pe 15 km pe ambele sensuri de mers, informeaza NewsIn.

Tot din cauza zapezii, traficul de mare tonaj este restrictionat pe Drumul National 18 care face legatura intre Baia Mare si Sighetu Marmatiei. In Pasul Gutai, politistii au facut filtre de o parte si alta a muntelui si intorc din drum camioanele neechipate pentru iarna. Zapada cazuta din abundenta in ultimele ore depaseste jumatate de metru pe marginea drumului iar carosabilul este acoperit cu gheata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.