Cercetatorii geneticieni au reusit clonarea embrionilor de primate adulte

O echipa de cercetatori condusa de specialistul de origine rusa Sukrat Mitalipov, de la Centrul de Cercetare a Primatelor Oregon, din Beaverton, Statele Unite, a reusit o performanta fara precedent. Este vorba despre clonarea a zeci de embrioni provenind de la primate adulte, noteaza publicatia „The Independent”.

Reusita oamenilor de stiinta mareste considerabil sansele ca aceeasi procedura sa fie folosita in curand pentru clonarea embrionilor umani. Iar pornind de la conturarea acestei perspective, dezbaterile de natura etica privind utilizarea acestor tehnici sunt pe cale sa se reaprinda. Dincolo de aceste polemici, rezultatele echipei de cercetatori sunt remarcabile.

Acestia au reusit pentru prima data in istorie sa cloneze embrioni folosind material genetic de la un mascul din specia Rhesus macaque (macac), in varsta de zece ani. Oamenii de stiinta isi vor prezenta detaliat rezultatele in cursul acestei luni, in revista „Nature”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.