Presedintele Traian Basescu i-a decorat astazi, pe membrii formatiei Phoenix, trupa care sarbatoreste 45 de ani, si a recitat versuri dintr-o melodie a formatiei, "Nebunul cu ochii inchisi", piesa care ii amintea de tineretea sa.

"Alaturi de doua, trei formatii, erati cei care protestau si, pentru generatia mea, erati una dintre putinele ferestre prin care priveam catre lume", a spus presedintele, care a amintit ca trupa a fost interzisa de mai multe ori, prima oara chiar dupa ce s-a infiintat, la Timisoara, in anii '60, cu numele de Sfintii.

"Muzica voastra era unul din drumurile pe care generatia mea le-a urmat si si-a dat seama ca libertatea este posibila. Libertatea de a spune ce vezi, ce crezi si ce simti".

Pentru a-si ilustra ipoteza, Basescu a recitat chiar dintr-o piesa Phoenix, "Nebunul cu ochii inchisi", "care a iscat multe discutii la scoala", in tineretea presedintelui si care facea trimiteri la Razboiul rece

Emotionat, Nicu Covaci a multumit pentru decoratie si i-a spus presedintelui sa conteze pe formatie in continuare "cand este vorba de a tine steagul sus in ceea ce priveste imaginea Romaniei in strainatate si in ceea ce priveste educatia acestei generatii care este in pericol".

La randul sau, Tandarica a afirmat, dupa incheierea ceremoniei, ca distinctia reprezinta o mare onoare, dar si o responsabilitate. "Vom fi la fel de bataiosi si zbuciumati ca si pana acum".

Intrebat ce melodie din palmaresul trupei i s-ar potrivi presedintelui Basescu, Covaci a spus ca, dupa cum vede el lucrurile in politica romaneasca, "una care sa-l indemne sa lupte", poate chiar celebra Andrii Popa.
Trupa Phoenix va sarbatori cei 45 de ani de activitate printr-un concert pe care il va sustine la la Teatrul National, pe 19 noiembrie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.