Scriitorul si jurnalistul Norman Mailer, cronicar acid si provocator al Americii ultimilor 40 de ani, detinator a doua premii Pulitzer, a decedat sambata la New York.
Avea 84 de ani si suferea de insuficienta renala. Medicina s-a dovedit neputincioasa. De altfel, Mailer a decedat pe patul de spital. Autor a peste 40 de lucrari, Mailer si-a publicat ultima carte anul acesta. "The Castle in the Forest" descrie tineretea lui Adolf Hitler. Un opozant vehement al razboiului din Vietnam, Mailer a fost una din vocile critice ale politicii promovate de adminstratia Bush. S-a nascut in Brooklyn. Este absolvent al Universitatii Yale. Specialitate - mecanic aeronautic. A navalit pe scena literara in 1948, la varsta de 25 de ani, odata cu aparitia primului sau roman, "Cei goi si cei morti", care l-a facut imediat celebru. A fost casatorit de sase ori, a avut noua copii si 10 nepoti. De-a lungul carierei sale, el a cultivat gustul pentru controversa. "A facut parte dintre cei care au cautat activ sa lase celebritatea la o parte", a declarat biograful scriitorului, Mary Dearborn. "Ar putea fi comparat poate doar cu Hemingway", a estimat ea. in 1999, pentru "Armatele noptii", Mailer a primit cele mai prestigioase doua premii literare americane, Pulitzer si National Book Award.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.