Din cauza unei furtuni puternice, cu rafale de vant de peste 100 km/ora si cu valuri ce au depasit cinci metri, in Marea Neagra, mai precis, in stramtoarea Kerci, trei nave comerciale s-au scufundat.

Este vorba de un petrolier rus, "Volgoneft 139", o nava care transporta sulf, "Volnogorsk", si o a treia incarcata cu materiale feroase.

In urma naufragiului, in mare s-au deversat 1.300 de tone de titei si circa 2.500 de sulf, ceea ce reprezinta "un dezastru ecologic", dupa cum a declarat directorul adjunct al Agentiei Ruse de Mediu, Oleg Mitvol. Catastrofa maritima a avut loc intre Marea Neagra si Marea Azov, in stramtoarea Kerci, care separa Rusia de Crimeea.

Cantitatea enorma de sulf ajunsa in apele marii este considerata mai putin nociva decat cea de titei. "Sulful este o substanta chimica inerta si credem ca, in contact cu apa, nu se va transforma in ceva periculos pentru oameni", a declarat Mitvol.

In schimb, titeiul este o substanta grea, care va ajunge pe fundul celor doua mari, distrugand orice ecosistem intalnit in cale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.