Doua treimi din respondentii unui sondaj INSOMAR considera ca un roman nu poate avea succes decit daca este corupt.
Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) a dat ieri publicitatii rezultatele unui sondaj INSOMAR, realizat in perioada 10-17 octombrie 2007, in mediul urban si rural, care releva ca 66% dintre intervievati cred ca reusita sociala este imposibila in Romania in absenta coruptiei. „Se contureaza ideea ca modelul traditional de reusita bazat pe valoare si pe dezvoltarea abilitatilor personale nu mai are multi adepti in societatea romaneasca actuala“, conchid autorii studiului.

In plus, majoritatea respondentilor cred ca nivelul coruptiei romanesti a ramas acelasi (53%) sau chiar a crescut dupa aderarea Romaniei la UE (30%), in timp ce doar 17% considera ca dupa 1 ianuarie 2007 coruptia s-a diminuat. Pe grupe de virsta, cei mai optimisti in ce priveste coruptia sint tinerii cu virste cuprinse intre 18 si 34 de ani, iar cei mai pesimisti sint cei cu virste cuprinse intre 50 si 64 de ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.