Politia elena a anuntat astazi ca a arestat in apropiere de frontiera cu Turcia, doua presupuse calauze romane care escortau 114 imigranti ilegali inghesuiti intr-un camion, informeaza NewsIn.

Imigrantii, printre care femei si doi minori, sunt de nationalitate pakistaneza, irakiana, indiana, etiopiana, palestiniana si somaleza.

Descoperiti ieri intr-un camion, imigrantii au declarat ca au platit cate 4.000 de dolari fiecare pentru a fi dusi de la granita dintre Grecia si Turcia, pe care o trecusera ilegal, pana la Atena. Presupusele calauze, doi frati romani, unul dintre ei aflat la volanul camionului, iar al doilea intr-o masina care mergea in fata, urmeaza sa fie predati procurorului din regiune.

Grecia se confrunta cu un aflux de neoprit de imigranti asiatici, care incearca sa ajunga in Occident si care trec frontierele sale terestre si maritime, in special cu Turcia.

Politia maritima elena a anuntat chiar ieri, ca a arestat in primele 10 luni ale anului, peste 7.000 de imigranti ilegali care incercau sa intre in Grecia si peste 1.200 care voiau sa ajunga in Italia.

In anul 2006, aproape 3.500 de imigranti ilegali au fost arestati la frontierele maritime, potrivit statisticilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.