HBO Romania difuzeaza in premiera la un post de televiziune, pe 29 noiembrie la ora 20.00, mediumetrajul lui Cristian Nemescu "Marilena de la P7", informeaza NewsIn.

Pelicula lui Nemescu, care are in palmares si premiul pentru Cel mai bun film la Milano International Film Festival, cel pentru Cel mai bun scurtmetraj si Cea mai buna actrita la Festivalul International de Film Molodist, dar si premiul publicului la Paris Tout Court, va rula la HBO aproximativ un an.

Printre distinctiile obtinute de filmul regizorului care a incetat din viata in august 2006 intr-un accident de masina se numara si premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj romanesc la TIFF 2006 si premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj la cea de-a patra editie a Syracuse International Film and Video Festival din SUA, in aprilie 2007.

Marilena (Madalina Ghitescu) este o prostituata de cartier de care Andrei (Gabriel Huian), un adolescent de 13 ani, este indragostit cu atata disperare incat e gata sa fure troleibuzul tatalui sau pentru a o impresiona. Dar fata are un peste (Andi Vasluianu) si un iubit de bani gata, iar dragostea lui Andrei nu pare a avea un final fericit.

"Marilena de la P7" este un mediumetraj de 45 de minute si este considerat, alaturi de celelate scurtmetraje ale lui Cristian Nemescu, "Poveste de la scara C" si "Mihai si Cristina", o repetitie finala inaintea debutului in lungmetraj cu filmul "California dreamin' (nesfarsit)", premiat la Cannes 2007 cu premiul sectiunii Un Certain Regard.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.