Declaratia care-l incrimineaza pe tiganul roman este a unei femei cu probleme psihice . Sangele de pe haine este al jefuitorului . Violul n-a existat

Crima de care este acuzat Romulus Mailat a creat o isterie nationala in Italia si in Romania. In ultimele zile s-au vehiculat tot felul de ipoteze, tot felul de scenarii. Ca a fost viol, ca nu a fost. Ca a fost crima. Ca nu a ucis-o Mailat pe Giovanna Reggiani. Ca doar a jefuit-o. Ca romanca care l-a denuntat la Politia italiana pe Mailat nu are discernamant. Ca Romulus ar fi avut un complice. Ca Giovana a fost atacata intr-o statie de autobuz. Sau pe peronul unei gari. Mama lui Mailat sustine ca fiul ei nu a comis crima, ca acesta nu avea urme de sange si ca a fost batut de carabinieri. ZIUA va prezenta in cele ce urmeaza anumite informatii menite sa clarifice o serie de aspecte.

Marturia nebunului

Viol, crima si jaf. Cele trei fapte de care a fost acuzat Mailat. Acesta recunoaste doar jaful. Neaga atat violul cat si crima. Din ultimele informatii, avand in vedere si faptul ca specialistii nu au gasit urme externe ale unei agresiuni sexuale, ipoteza violului pare sa fie mai degraba o exagerare a presei italiene, dupa cum declara si atasatul roman de interne in Italia, comisarul-sef Marian Mandroc. Pentru ca autopsia efectuata pe cadavrul italiencei Giovannei Reggiani nu a relevat nici o urma externa de viol, dar legistii asteapta rezultatele analizelor de laborator pentru a avea o confirmare definitiva. Jaful l-a recunoscut. Mai ramane doar crima. Este sau nu este Mailat criminalul? Acest lucru va fi stabilit in urma unei sentinte. Dar pana la sentinta, care poate insemna achitarea sau condamnarea lui Romulus Mailat, vorbim de probele si indiciile pe care le au anchetatorii italieni. Una dintre acestea este marturia romancei Emilia Neamtu care le-a declarat anchetatorilor ca l-a vazut pe Mailat carand corpul italiencei. Numai ca ar putea exista o problema: femeia are anumite probleme psihice. Lucru recunoscut chiar de fiul ei. Femeia are chiar si un certificat medical care atesta acest lucru pe care scrie tulburare mixta a personalitatii. Astfel, credibilitatea martorei ar putea fi pusa la indoiala. "Din titulatura certificatului lipseste un termen important. Nu stim daca este vorba de tulburare schizoida, paranoida, anxioasa, depresiva etc. Mai trebuie ceva, pentru ca in functie de acel termen poti spune cu certitudine daca persoana e cu capul sau nu. Pentru ca tulburari mixte ar putea sa insemne ca are putin din toate, chestie care e cam ciudata", au declarat insa surse judiciare. Pe de alta parte, potrivit acelorasi surse, anchetatorii au si alte probe, in afara declaratiei romancei, care ar demonstra fara dubii ca Mailat a comis crima care a ingrozit Italia. Urmele de sange, poseta.

O femeie extrem de religioasa

Potrivit declaratiilor unuia dintre cei care au stat de vorba cu femeia, in calitate de anchetator, aceasta este putin depresiva: "Este o femeie extrem de religioasa care la doua minute pupa o carte de rugaciuni. Isi face cruci de zece ori pe minut si inca odata dupa aia. Femeia se indrepta spre baraci si l-a vazut pe Mailat cu femeia in spate. Si a strigat. L-a recunoscut si a strigat la el: "Ce-ai facut". Atunci, potrivit declaratiilor Emiliei Neamtu, Mailat s-a speriat, a aruncat femeia pe jos, a incercat s-o traga sub pod. In acel moment a aparut soferul de autobuz, caruia romanca i-a facut semn sa opreasca si i-a cerut ajutorul. A sunat la politie, care a venit foarte repede. Atat de repede incat Mailat n-a mai apucat sa iasa din baraca si sa plece. Initial s-a pus problema daca tiganul a fost singur sau daca a avut un complice. Asta intrucat Mailat are un fizic mai firav, fiind astfel greu de crezut ca ar putea cara o femeie de 60 de kilograme. In cele din urma s-a stabilit ca era singur.

Zgarieturi pe spate

Una dintre probele anchetatorilor italieni o constituie zgarieturile de pe spatele lui Mailat. "Aceste urme corespund din punct de vedere al dinamicii producerii cu cele de sub gardul de sarma pe sub care a trecut. Exista si niste inregistrari video din zona unde s-a produs incidentul. Iar, din ceea ce s-a obtinut pana acum, se pare ca pe peron era doar Mailat si Giovana. Inca se mai lucreaza la expertizarea casetelor. Una dintre camere filma peronul, iar acolo se afla doar Mailat si cu Giovana. Femeia se ducea acasa. Luase trenul pana la Tor de Quinto, iar de acolo trebuia sa mearga pe jos un pic ca sa ia un autobuz care o ducea la locuinta ei", au declarat surse judiciare din Italia.

"L-au batut carabinierii"

ZIUA a stat de vorba cu Elena Tincu, mama lui Romulus Mailat, aceasta fiind convinsa ca fiul ei nu a comis crima. "Nu a facut asa ceva. Nu stiu de ce anchetatorii iau de buna declaratia Emiliei Neamtu, care este o femeie nebuna. Fiul meu nici nu a jefuit-o pe Giovana. Nu avea de ce, avea bani. Lucra la masline, la castane, strangea cupru. Scotea 70-80 de euro pe saptamana. Avea bani, nu avea de ce sa fure. Nu este adevarat nici ca avea sange pe haine sau zgaraieturi pe corp. L-au batut carabinieii la sectie. De acolo era sangele si urmele. Asta mi-a spus Ilie, fiul Emiliei. Mi-a spus ca a vazut cu ochii lui cand fiul meu era batut. El nu a vrut sa recunoasca nici jaful. Dar dupa ce l-au batut, a recunoscut. Chiar si Ilie le-a spus politistilor despre faptul ca mama sa are probleme cu capul. Dar nu l-au ascultat", sustine mama lui Romulus Mailat. Femeia a mai adaugat ca tatal bun al lui Mailat este din judetul Blaj si ca nu este neamt, asa cum declarase regele Cioaba.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.