Copiii nascuti la ordinul lui Nicolae Ceausescu l-au dat jos pe dictator si au reinventat Romania. In 2007, ei au implinit sau se apropie de 40 de ani. S-au nascut dintr-un experiment demografic aberant, inventat de un regim totalitar, dar au devenit generatia de care Romania are nevoie.
Erau destinati sa construiasca societatea socialista multilateral dezvoltata, dar s-au revoltat impotriva creatorului si cladesc azi capitalismul de tranzitie.

Am implinit 40 de ani. Ne-am nascut din intamplare, doriti sau nedoriti, intr-un experiment demografic pe care niciun popor din lume nu l-a mai trait. Ceausescu ne spunea „viitorul de aur al patriei”. Pentru el eram „omul nou”, care va construi societatea socialista multilateral dezvoltata. Pentru parintii nostri am fost si bucurie, si tristete, mandrie cand eram premianti, povara cand isi dadeau salariile pe meditatii, ca sa putem concura cu ceilalti 20 pe un loc la Politehnica, ASE sau Medicina.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.