Foxtrot, charleston, tango, french cancan, Zaraza, Gica Petrescu, mimi, cvartet de coarde, Caragiale, Moscopol, Edith Piaf, toate fac parte din viata Bucurestiului interbelic, si toate sunt adunate pentru doua zile in Centrul istoric al Capitalei, evenimentul fiind organizat de Fundatia Radio Romania a Societatii de Radiodifuziune.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primariei sectorului 3, avand ca parteneri media Radio Romania Actualitati si Radio Bucuresti. Model de manifestare culturala, emblema a Bucurestiului, aceasta idee s-a ivit acum doua luni, fiind sustinuta cu multa pasiune de Ruxandra Sararu si Carmen Popa.

Arta autentica romaneasca

“Acest eveniment este asociat cu un brand de renume al Bucurestiului, Caru' cu bere, carciuma in care s-a scris istorie, care este o inima a orasului nostru”, a spus doamna Ruxandra Sararu, sufletul acestui mini festival, ce se doreste unul pilot pentru cel care va urma in 2008, atunci cand Radiodifuziunea va implini 80 de ani de existenta. Alaturi de Ruxandra Sararu, sustine acest maraton cultural doamna Carmen Popa, reprezentant al Bianca Consulting, partener Radio Romania, precum si sponsorul principal al evenimentului, EximBank - condusa de un presedinte sufletist si implicat in tot ceea ce este autentic romanesc, doamna Carmen Radu.

Intrebata de ce o banca sponsorizeaza astfel de initiative, presedintele EximBank a spus: “M-as asocia cu orice este autentic romanesc. Imi doresc sa sustin tot mai mult brandul romanesc. Noi romanii ar trebui sa facem mai mult pentru a ne spala imaginea. Ma implic in promovarea artei deoarece cred ca unitatea si integritatea acestei tari este data de arta pur romanesca. Este o realitate ca Romania cauta produse straine, iar banca noastra cauta sa ajute romanii care promoveaza tot ceea ce este cu adevarat national”. Carmen Radu a declarat pentru Cronica Romana ca se va implica si in alte manifestari de gen, ca sustinerea nu se va opri aici.

Program retro

“Vrem sa punem in valoare acest punct al Capitalei, sa speram ca infrastructura va arata anul viitor in asa fel incat evenimentul sa fie introdus in circuitul european al festivalurilor”, a mai spus Ruxandra Sararu. Astazi, la ora 13.00, Fanfara Jandarmeriei si mimi vor face turul Centrului Vechi, impartind flayere. Spectacolul propriu-zis va incepe la ora 14.30 si va cuprinde momente lirice (interpretate de Daniela Vladescu, Cristina Gheorghiu), muzica de sfarsit de secol XIX - inceput de secol XX, acestea desfasurate in aer liber. Momentele IN se organizeaza in restaurantul Caru' cu bere. “Nu am vrea sa fie un spectacol propriu-zis, vor fi momente scurte, cu pauze, pentru ca spectatorul se schimba la fiecare ora”, a comentat Carmen Popa, sustinatoarea entuziasta a programului. Cvartetul de coarde, condus de Lucian Goian si actorul Marian Lepadatu vor interpreta muzica retro, dar si momente Caragiale. Mini show-urile live vor alterna cu cele inregistrate, intr-o retraire a atmosferei interbelice bucurestene. Programul celor doua seri se va incheia la ora 21.00, iar intrarea este libera.

Valorile culturale,aproape uitate

“E foarte greu accesul la cultura al spectatorului roman, avand in vedere ca un bilet la Opereta costa destul de mult (30 de lei). Am apelat la valori consacrate pentru a le repune in circuitul show-biz-ului. Daca nu putem sa le recompensam la adevarata valoare, macar sa le dam posibilitatea de a se manifesta”, a punctat Ruxandra Sararu.

Sa speram ca un astfel de evenimentva conduce bucuresteanul catre adevarata identitate profund romaneasca si Capitala va capata un strop de culoare in cenusiul actual.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.