Grupul de monitorizare este format din ONG-uri si Asociatia pentru Protectia Cetatenilor condusa de Cristian Popescu Piedone, informeaza NewsIn.

"Bucuresti, din Micul Paris a devenit Micul Beirut, un oras calamitat. Ne vom deplasa in santiere si vom face cate o conferinta de presa la fata locului", a spus Dan Ioan Popescu, prim-vicepresedinte al PC. El a criticat faptul ca administratia publica locala din Bucuresti deschide noi santiere sau redeschide santiere vechi si ca de pe panourile din preajma acestora, dupa trei luni, dispare data finalizarii lucrarii respective.

La randul sau, reprezentantul PC Codrin Stefanescu a declarat ca in Bucuresti exista 1200 de santiere, care au provocat pagube de circa 800 de milioane de euro si ca PC a primit 11.000 de plangeri de la cetateni din cauza disconfortului cauzat de aceste lucrari.

Potrivit lui Stefanescu, conservatorii vor merge zilnic in santiere si vor face acolo conferinte de presa in care vor oferi date despre lucrarile respective. "Unele lucrari trebuiau terminate de 14 luni", a mai spus Codrin Stefanescu care a adaugat ca fraudele care se fac cu aceste santiere depasesc 5 miliarde de euro.