Proiectul imobiliar Dambovita Center, cunoscut sub numele de Casa Radio, nu a primit avizul Comisiei de urbanism a Primariei Capitalei, astfel ca nu va obtine autorizatia de constructie, a declarat arhitectul-sef al municipalitatii, Adrian Bold.
Acesta a precizat ca proiectul Dambovita Center a fost prezentat saptamana trecuta in Comisia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Primaria Capitalei, unde a fost respins in unanimitate, din cauza ca membrii comisiei au considerat ca investitia, prin locatia si dimensiunea sa, atrage necesitatea unui concurs de arhitectura pentru a gasi o solutie care "sa tina cont de statutul de capitala europeana a Bucurestiului". El a afirmat ca, potrivit legii, proiectul nu poate fi promovat in Consiliul General al Municipiului Bucuresti fara avizul Comisiei tehnice si, prin urmare, nu poate primi autorizatia de constructie necesara inceperii lucrarilor. "Legea cere o autorizatie de construire fundamentata pe hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti care este consecutiva unui aviz dat de Comisia tehnica de urbanism", a declarat arhitectul sef al Capitalei De asemenea, Adrian Bold a spus ca proiectul Dambovita Center nu dispune de un plan urbanistic zonal special, asa cum prevede legea in cazul terenurilor mai mari de 3.000 de metri patrati. Proiectul Dambovita Center a fost lansat oficial in urma cu doua zile.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.